Modern tükrös pécsi aerobiktermünkben BOSU alakformáló aerobik edzéseken tudsz részt venni. Zenés, hangulatos foglalkozásainkon ún. BOSU Balance Trainer PRO eszköz áll rendelkezésedre. Gondolnád, hogy a BOSU PRO használata közben egyszerre 300 izmodnak kell dolgoznia? A foglalkozásokat nálunk Harász Ildi vezeti, aki több mint 15 éve a Fitness Company sportoktató képzésén szerzett oklevelet és azóta is folyamatosan fejleszti tudását. Csoportos edzések mellett személyi edzéseken és életmód tanácsadásban is segítségedre lehet.

Ildikó szakmai végzettsége

 • Úszóedző
 • IFAA-Fitness Company Aerobic oktató
 • IFAA-Fitness Company Preventív gerinctréner
 • IFAA-Fitness Company BOSU balance trainer
 • IFAA-Fitness Company Csikung tanfolyam

bosu

A sportcentrumban elérhető más sportágak: squash/fallabda, tenisz (csarnok és szabadtéri), úszás és fitnesz terem. Az edzéseket versenyeket követően próbáld ki, lazíts a Wellness-részlegben! Sportpályákkal, foglalkozásokkal kapcsolatos információk ill. bérletek és órarendről infó a Sportrecepción sport(a)hotelmakar.hu +3672 782 870 v. +3630 493 7036

Órarend

 • Kedd: 18 – 19 óra
 • Csütörtök: 18 – 19 óra

Aerobik díjak

 • Alkalmanként: 900 Ft/óra
 • Bérlet: 8000 Ft/10 óra

Mi a BOSU?

A BOSU egyensúly tréner, mint sok más sporteszköz az Egyesült Államokból származik. Neve, a “booth sides up” rövidítéséből ered, arra utalva, hogy mindkét oldala – a puha és rugalmas labda része, valamint a kemény úgynevezett platform része is – használható. Gyógytornászok, sportszakemberek fejlesztették ki, és eleinte a rehabilitációban alkalmazták. Kifejlesztésének egyik okaként az időskori koordinációs zavarok kutatása is nagy szerepet játszott. Ezen kutatások bizonyították, hogy az évekkel veszített koordináció igen jól fejleszthető instabil eszközökkel.

Ma már a tengerentúlon nagyon népszerű az élsportolók körében is, akik kiegészítő edzésként alkalmazzák a felkészülési időszakban. Idővel, Európába kerülve- kiváló lehetőségei miatt- igen hamar elterjedt a “fitnesziparban”. Alkalmazható kardió-, alakformáló-, pilates-, jóga-, valamint erő-állóképesség fejlesztő edzésekre, és egyre jobban terjed a személyi edzők körében is.

Miért olyan hatékony?

Az edzésmódszer hatékonyságát az instabilitás jelenti, mely folyamatos koncentrációra és tudatost testmozgásra késztet. Nagyon fontos szerepet játszik a gerincoszlop stabilizációjában részt vevő izmok erősítésében, ezért is nevezik integrált tréningnek. Így akár egy- egy gyakorlatsorral “könnyedén” átmozgathatjuk az egész testünket.

BOSU-t használva tapasztalhatjuk, hogy az instabilitás miatt az edzésekhez nem lehet hozzászokni, mert szervezetünk minden egyes mozdulattal új és új ingereket kap. A BOSU-val végzett gyakorlatokat változatosabbá lehet tenni kézi- és lábsúlyokkal, gumikötéllel, fit- ballal, labdákkal.

Folyamatos pulzuskontroll segítségével a BOSU-val kiváló zsírégető edzéseket lehet végezni. Mégis miben különbözik más zsírégető tréningtől? Abban, hogy a BOSU-t használva több dimenzióban tudnak dolgozni izmaink és ízületeink, valamint sokkal kisebb az ütközési erő, így jobban tudjuk kímélni ízületeinket is. Játszva a zenével, a kisebb- nagyobb szökkenésekkel, és joggolásokkal, alacsony illetve magas intenzitású gyakorlatokkal, a BOSU edzés könnyen egy igen élvezetes és hatékony cardio edzéssé is válhat. Mindenkinek ajánljuk, aki szereti az újdonságot, a kihívásokat és szereti a professzionális sportokat. Kortól és nemtől függetlenül bárki kipróbálhatja, szakképzett edző irányításával.

Jótékony hatásai:

 • fejleszti a testtudatot, a koordinációt
 • kiváló állóképesség fejlesztő
 • izom specifikus
 • igen jó zsírégető
 • ízületkímélő
 • speciális mozgásanyagával oldja a stresszt
 • egyedüli hatékonysággal formálja a kritikus zónákat, így: has, popsi, lábak

A BOSU edzés rendszeres látogatásával, hatása pár hét alatt észrevehető és érezhető…

Minőségi pécsi aerobikterem ingyenes parkolás, korszerű aerobic-BOSU edzésmunka, kedvező bérletárak, alakformáló és gerincgimnasztika edzések Harász Ildivel…

fitnesscompany-logo